Nationaal Platform E-Health
Een initiatief van vooruitstrevende artsen, specialisten, IT-deskundigen en zorgverzekeraars.

[ Home | Doelstellingen | Publicaties | Actueel Nieuws | Discussie Forum | Colofon | Reacties | Links | Supporters ]

Zelf dokteren via het Web

Uit: Elsevier, 25-10-03
Rotterdamse zorgvernieuwers bundelen internetaanbod op nieuwe website www.spreekkamers.nl Huisarts-seksuoloog Peter Leusink: "Wij wachten niet af"

Door Willem Wansink

Internet wordt steeds belangrijker als informatiebron voor burgers die te maken krijgen met de Nederlandse gezondheidszorg. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 75 procent van de internetgebruikers via het net vragen wil stellen aan zijn huisarts. Mede daarom is afgelopen week de website www.spreekkamers.nl gelanceerd. Iedere burger met een internetverbinding die een antwoord zoekt op zijn zorgvraag, kan op de pagina terecht.

Spreekkamers.nl komt voort uit het zogeheten Nationaal Platform E-Health, www.e-healthplatform.nl een samenwerkingsverband van een aantal vernieuwers in de gezondheidszorg uit de regio Rotterdam. De site is een verzamelplaats, een toegangspoort voor verschillende internetpaginaīs. Er kan contact worden gelegd met uiteenlopende hulpverleners, zoals een huisarts (de e-maildokter), een seksuoloog, een internist, cardioloog, kinderarts, fysiotherapeut, psycholoog en maatschappelijk werker. De pagina is praktisch opgezet- en gratis toegankelijk. 

Het initiatief om de aciviteiten te bundelen, is genomen door huisarts-seksuoloog Peter Leusink (44). Leusink werkt drie dagen per week in een huisartspraktijk in Gouda en is daarnaast als seksuoloog verbonden aan het Groene Hart Ziekenhuis in dezelfde stad. "Wij lopen voorop, omdat we een beetje Rotterdams zijn. We wachten niet af, maar steken de armen uit de mouwen." Volgens hem hebben veel patiŽnten moeite de juiste informatie via het net te achterhalen. "Ons voordeel is dat we snel reageren. Bovendien zijn we goedkoper. De meeste e-consulten kosten 10 tot 20 euro, minder dus dan de 25 euro bij de de eigen huisarts."

text

© 2002, Copyright Ecotel Business Solutions